Monday, December 21, 2009

Baby Pak Choy With Egg Tofu



Sayur baby pak choy ni aku gandingkan dengan lauk kicap daging td. Ni jer sayur yg aku tgk boleh tahan rupa fizikalnya masa kat kedai td. Yang lain, sume ala-ala nak masuk tong je gayanya. Bukak peti, nmpak lak ada sebatang lg tauhu telur. Aku pun kawenkan la deme ni.

Bahan-bahan :

1 ikat baby pak choy
1 batang tauhu telur
2 bj bwg putih - dihiris
1/2 labu bwg besar - dihiris
1 sudu udang kering - direndam air panas dan ditumbuk kasar.
1/2 bj cili merah - dihiris ( sebagai menambah warna. Hr ni aku x letak sbb lupa beli )
garam dan serbuk perasa.

Cara-caranya :

1. Potong dan bersihkan sayur.
2. Panaskan minyak dan masukkan dulu potongan tauhu telur. Balik2an bila sudah perang.
3. Dalam kuali yg sama, masukkan bwg besar dan bwg putih hiris td. Kacau goreng.
4. Masukkan udang kering, biar naik bau, baru masukkan sedikit air.
5. Masukkan sayur dan balik2 kan.
6. Perasakan dengan garam dan serbuk perasa.
7. Akhir sekali, boleh taburkan cili merah hiris dan kacau goreng sekali lg. Tutup api dan boleh dihidangkan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails