Thursday, September 22, 2011

Puding Trifle


Nyaman dan sedap...sejuk je turun ikut tekak. Mula-mula ingat rumit nak buat, rupa-rupanya mudah sgt. Mula-mula kena ada swiss roll yg sedap, which I bought in one of the cake house near my place. Then kena set up kan custard yg yummy for the second layer. Resepi utk layer custard boleh tgk kat bwh ni ya :

 1 tin susu cair ideal,
 1 tin air,
 3 ke 4 sudu besar tepung kastard.
 Masak semuanya bersama atas api yg sederhana. Bila dah ada tnda2 boiling, tutup api dan ketepikan.

 Untuk resepi layer jelly, sgt senang...beli aje serbuk jelly Nona perisa strawberry or any of ur choice. Masak atas api mengikut sukatan air dan cara yg ada dinyatakan di belakang kotak. Very easy rite.

 Untuk susunan puding...
 1. susun potongan swiss roll di bhg bwh dan tepi bekas.
 2. basah kan swiss roll dgn air dr buah2an campuran dr dalam tin. letak sbhgian buah di ats kek td.
 3. tuang custard dan lapis atas custard dengan separuh lg buahan campuran.
 5. tutup layer dengan jelly strawberry. Sejukkan. Besttttt.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails